Lesaanbod

Lesaanbod

Recreatieve gym (Combigroep: Turnen en Acrogym)

Alle turnelementen komen tijdens deze lessen aan de orde waarbij er aandacht geschonken wordt aan techniek, houding, kracht en balans. Acrogym is een combinatie van Acrobatiek en gymnastiek. Via tempo- en balansoefeningen wordt in twee- of drietallen gewerkt aan een oefening. De nadruk ligt niet op de prestatie, maar op het plezier in de sport.

Seniorengym

Tijdens de seniorengym is er afwisselende aandacht voor gymnastiek en spel. De Leleaart heeft zowel gemengde als aparte dames- en herengroepen. Dat een avondje gezond bewegen ook gezellig kan zijn, hebben deze groepen al lang bewezen.

Turnen (Wedstrijdgroepen)

Bij de wedstrijdgroepen worden turnsters ingedeeld in niveaugroepen en ligt de nadruk wat meer op prestatie. De wedstrijdgroepen werken volgens het NTS-systeem (Nationaal Turn Systeem). In de jong talentgroep wordt al begonnen met het leggen van een goede basis om later deel te kunnen nemen aan wedstrijden. Bij De Leleaart komen turnsters uit op district- en landelijk niveau.

Acrogym (Wedstrijdgroepen)

Acrogym is een combinatie van Acrobatiek en gymnastiek. Via tempo- en balansoefeningen wordt in twee- of drietallen gewerkt aan een oefening. Bij De Leleaart is acrogym zowel mogelijk op wedstrijdniveau als recreatief niveau. De twee-en drietallen van de wedstrijdgroepen nemen deel aan wedstrijden op diverse niveaus.